Najava proslave svetkovine Tijelova i procesije kroz Grad Zabok

U četvrtak 30. svibnja 2024. slavi se svetkovina Predragocjenog Tijela i krvi Kristove – Tijelovo.  Nakon svečane svete mise koja počinje u 09:00 sati u Osnovnoj školi uslijedit će procesija kroz grad.

„Na Blagdan Tijelova diljem svijeta vjernici u procesijama kroz mjesta svoga boravka sudjeluju u svečanom slavlju pronoseći Presveti Oltarski Sakrament. Na taj način u vanjskoj proslavi žele izraziti ljubav prema Kristu koji nam se darovao u svetoj Euharistiji.

Ove godine po treći puta ćemo organizirati Tijelovsku procesiju ulicama našega grada. Nakon svete mise poći ćemo od Osnovne škole prema centru grada Zaboka.

Prva postaja bit će kod Dvd-a Zabok, druga kod Kumrovečke ulice a treća na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog gdje će biti i završni Blagoslov s Presvetim Sakramentom.

Pozivamo sve vjernike župe da su uključe u ovu svečanu Procesiju, posebno ovogodišnje Prvopričesnike i Krizmanike, članove udruga, policiju, vatrogasce te djelatnike društvenih ustanova kao i sve druge skupine vjernika naše župe. Pokažimo svoju vjernost i ljubav prema Kristu darovanom u Presvetom Sakramentu Euharistije.

Neka Prvopričesnici i djeca ponesu latice cvijeća kojima ćemo posuti stazu kojom budemo išli.

Zatražena je i odobrena suglasnost od Policijske uprave Krapinsko-zagorske i Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije u kojoj se daje suglasnost za kratkotrajno i privremeno zatvaranje županijske ceste Ž2195 radi održanja Tijelovske procesije od župne crkve Ulicom Matije Gupca do Trga K. Š. Đalskog 30. svibnja u vremenu od 10 do 11 sati. Za to vrijeme privremenog zatvaranja prometa obilazni pravac je industrijska cesta odnosno državna cesta D1 i nerazvrstana cesta Celine te obratno.

Neka nam i ovogodišnja Tijelovska procesija bude dostojanstvena na ponos našoj župi i Gradu. Molimo da Krist blagoslovi naše mjesto i našu župu.