»NIJE DOBRO DA ČOVJEK BUDE SAM«

Izvor: Caritas Zagrebačke Nadbiskupije

Povodom Svjetskog dana bolesnika Caritas Zagrebačke nadbiskupije predao je donaciju Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te je za tridesetak korisnika Usluge »Pomoć u kući« pripremio prigodne poklon-pakete, za koje je besplatnu uslugu dostave obavila tvrtka Glovo.


Donaciju pamučnih majica, pelena te higijenskih potrepština u ime zagrebačkog Caritasa predala je 7. veljače u Zaboku voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov u pratnji dvoje zaposlenika, a na njoj je srdačno zahvalio ravnatelj Bolnice Tihomir Vančina.

Prilikom primopredaje, voditeljica Parlov prenijela je pozdrave ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar te naglasila povod ove donacije – Svjetski dan bolesnika – istaknuvši posebice dio prigodne poruke pape Franje, u kojemu on potiče da se liječenje ne smije svesti na »samo zdravstvene usluge«, već mora biti popraćena »terapijskim savezom« između liječnika, pacijenta i člana obitelji.

Nakon primopredaje donacije, goste iz Zagreba i predstavnike Caritasa Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku – voditelja Marka Bilića i njegova zamjenika Zdravka Novoselca – ugostili su Danica Horvat, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Ivanka Tomek, magistra sestrinstva u jedinici za kvalitetu zdravstvene skrbi. Nakon srdačnog razgovora, tijekom kojega su razmijenili iskustava u radu, gosti su posjetili Odjel za pedijatriju zabočke bolnice.

Ovogodišnji XXXII. Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače, a prigodnu poruku pape Franje pod naslovom »Nije dobro da čovjek bude sam« možete u cijelosti pročitati na donjoj poveznici.

https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-svjetski-dan-bolesnika-2024/


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.