Otvorena 12. županijska izložba jaslica u Brestovcu Orehovičkom

„U Srcu Zagorja otvorena 12. županijska izložba jaslica“

Nakon uprizorenje živih jaslica u potpuno novom scenskom prikazu  članovi udruge “Angeljeki” iz Brestovca Orehovičkog, ove su nedjelje 6. siječnja u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom pripremili 12. županijsku izložbu jaslica, ovaj puta ne možemo napisati samo zagorskih jer su jaslice pristigle iz drugih krajeva lijepe nam domovine.

Svečanost otvorenja je započela programom članova udruge Angeljeki i učenika OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, nakon koje su se brojnim okupljenima, uz zamjenicu župana Jasnu Petek, obratili predsjednica povjerenstva za postav izložbe Ljiljana Cvetko i ravnatelj osnovne škole te predsjednik udruge Angeljeki Zdenko Kobeščak.

Izložba jaslica jedinstvena je, ne samo na području Krapinsko-zagorske županije, već i šire. Izložbom se pokazuje veliki trud, kreativnost, gdje god one nastale. Ono što povezuje zajedno ove uratke je kreativnost, zajedništvo i čuvanje tradicije ali i obiteljsko druženje – izjavila je zamjenica župana Jasna Petek koja je ujedno i otvorila ovogodišnju izložbu.

Liljana Cvetko iz povjerenstva za postav izbor jaslica nije krila zadovoljstva velikim odazivom izlagača. Kao i svake godine došao je velik broj pojedinačnih i grupnih uradaka,Izrađene su od različitih materijala, drva, papira, stakla, kamenčića, plastike, pa čak i lego kockica. 


Osim toga, nastojimo i da ono što učimo u školi ima podlogu u životu – suživot, razumijevanje i druženje djece i roditelja, koji su večeri proveli zajednički izrađujući jaslice, razgovarajući, umjesto da se zagledaju u televiziju, svi na jednom mjestu, oko stola – rekao je Kobeščak.

U  proteklih 12 godina je kroz Županijsku izložbu jaslica, najstariju u Hrvatskoj, nastalo gotovo 600 jaslica. Cilj izložbe je objediniti likovno stvaralaštvo djece svih uzrasta od vrtića do srednjih škola, kao i odraslih pojedinaca i cijelih obitelji oko svevremenske teme rođenja Isusa.

U pripremi je i 19. Sabor Angeljeka na kojem će biti promoviran novi, 18. broj lista “Angeljek”. Sabor će biti održan u petak, 11. siječnja s početkom u 18 sati u dvorani OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda