Proslava blagdana sv. Antuna i blagoslov bicikala

Podnaslov: „Bog nas neizmjerno ljubi“

Misno slavlje te već tradicionalni po deseti puta blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju, 16. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. U homiliji vlč. Marijana Culjaka, glavnog inicijatora ovog događaja, okupljenim je vjernicima na temelju evanđelja pojasnio da nas Bog neizmjerno ljubi. 

Sam Isus Krist objavio nam je tajnu Presvetoga Trojstva. Tajna je to koju čovjek ne može dokučiti razumom, znanjem, proučavanjem ili filozofiranjem. Potrebna je živa vjera u onoga koji je to objavio. Mi smo povjerovali njegovim riječima, iako naš um ništa od toga ne razumije.

 Budimo i mi praktični vjernici i prepustimo se Kristovu Duhu da nas vodi a kada stignemo na cilj, gledat ćemo Boga licem u lice i spoznati sada nespoznatljivo, kako su u jednom Bogu tri Božanske osobe, Otac, Sin i Duh Sveti koje nazivamo Presveto Trojstvo! Ono što ne smijemo nikada zaboraviti: Bog nas neizmjerno ljubi i to je najvažnije!

Sv. Antun se  u potpunosti predao službi za druge. Vlč. Culjak je posebno Istaknuo karizme i kvalitete koje su ga resile a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka, velikog i malog, zdravog i bolesnog, a mogli bi tako nabrajati unedogled. Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo.

Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice. Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica. Nakon toga upriličeno je druženje ispred kapelice uz prigodni domjenak i osvježavajuća pića zahvaljujući mještanima i župniku.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije