VELIKO SLAVLJE U ŽUPI SV. NIKOLE: NI NEPUNIH GODINU DANA NAKON MLADE MISE VLČ. TONIJA POTREBIĆA, KRAPINA JE DOBILA JOŠ JEDNOG SVEĆENIKA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić prošle je subote predvodio euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici, na kojem je za svećenike zaredio sedmoricu dijecezanskih i petoricu redovničkih kandidata, a među njima je bio i Matija Vragović iz krapinske Župe sv. Nikole. (izvor:Zagorje International)

Nakon tri dana duhovne priprave sve je u krapinskoj župi sv. Nikole biskupa bilo spremno za veliko slavlje. Mlada misa vlč. Matije Vragovića, novog svećenika Zagrebačke nadbiskupije koju je ove nedjelje slavio u crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini, svojoj rodnoj župi, bila je velik događaj ne samo za njega osobno već i za grad iz kojega potječe, što se moglo vidjeti i po mnoštvu okupljenih vjernika.

Nakon dirljivog roditeljskog blagoslova ispred roditeljskog doma u Polju Krapinskom, procesija se uputila prema župnoj crkvi sv. Nikole biskupa. Svečanu je Euharistiju posebno obilježila prisutnost velikog broja svećenika, župljana i mladomisnikovih prijatelja te drugih uzvanika. Mladomisnik je na dar od župljana dobio misnicu i kalež, a on je izrekao riječi svojoj obitelji, prijateljima i župniku Tomici Šestaku, kao i svima koji su s njime došli podijeliti radost mladomisničkog slavlja.

Tako je nakon nepunih godinu dana od mlade mise vlč. Tonija Potrebića, Krapina dobila još jednog svećenika.