PROSLAVA ŽUPNOG GODIŠNJEG KLANJANJA I BLAGDANA SVETOG VALENTINA

Kao jedno od mjesta gdje se sveti Valentin posebno slavi je i naša župa sv. Jelene Križarice u čijoj se župnoj crkvi nalazi oltar sv. Valentina, a na molitvu u župnu crkvu vjernici dolaze cijelog dana iz susjedstva i župe. Sama proslava blagdana i župno proštenje održat će se u nedjelju 14. veljače misnim slavljima u 07.30 i 10.00 sati.

Misno slavlje u 10 sati predslaviti će fra. Ferdro Posavec, gvardijan samostana sv. Katarine u Krapini, u zajedništvu svećenika iz dekanata i domaćeg župnika Marijana Culjaka.

Ujedno će se i proslaviti godišnje klanjanje kada naša župa u ime čitave Nadbiskupije klanja se i moli pred Presvetim. Izlaganje Presvetog bit će od 8 sati do mise u 10 sati. koji završava blagoslovom s Presvetim.
Dobro je da kao vjernici ne zaboravimo da toga dana naša župa ‘kleči’ pred Euharistijskim Isusom u ime cijele naše Nadbiskupije. Zato će biti poželjno da pojedinci i obitelji s djecom nađu neko vrijeme za zahvalni, prosni pohod i poklon Isusu.

NAJAVLJUJEMO ujedno da će članice udruge “sv. Marta” poslije svetih misa prodavati prigodne radove vezano uz blagdan sv. Valentina od kojih će dio prihoda pokloniti za potrebe župnog Caritasa a dio za svoje potrebe.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije