Proslavljen blagdan Kraljice Krunice te Dan bolesnika i medicinskog osoblja

Crkva prema tradiciji dan bolesnika obilježava o blagdanu Gospe Lurdske u mjesecu veljači.

Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije nimalo lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi. Upravo radi njih posebna se misa za bolesnike i nemoćne u župi već godinama nastoji upriličiti u toplijem razdoblju godine.

Tako su nedjelju 10. listopada svi bolesnici na misnom slavlju primili sakrament Bolesničkog pomazanja, a potom i Svetu Pričest a ujedno smo proslavili i blagdan Kraljice Krunice. Misna slavlja predslavili su župnik Branko Risek i supsidijar Marijan Culjak.

Postanimo bolji jedni prema drugima

Danas smo se ovdje okupili na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje – kako i usprkos našoj bolesti možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek; čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu. Naša nebeska majka Marija, koju častimo zazivom Kraljica Svete Krunice,  nam svijetli kao primjer cjelovita čovjeka; žene duboko uronjene u Boga iz kojega je crpila snagu za svoj život. Upravo po njoj Bog se smilovao svakome od nas. – istaknula su obojica svećenika.

Nakon misnih slavlja zahvaljujući medicinskom osoblju vjernicima je bilo omogućeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Darko Fiket, župni suradnik