Proslavljen dan Policijske kapelanije

„Živite po Evanđelju u ovom današnjem vremenu“

 U župnoj crkvi sv. Jelene Križarice,  održalo se je misno slavlje u prigodi obilježavanja dana Policijske kapelanije sv. Nikole Biskupa. Svetu misu predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, u koncelebraciji s policijskim kapelanom KZŽ-e, te susjednim župnicima i policijskim i vojnim kapelanima.

Policijski kapelan don Branko Čagalj je na početku misnog slavlja  pozdravio sve nazočne a na osobit način po prvi puta poželio dobrodošlicu mons. Juri Bogdanu, vojnom biskupu koji je predvodio misno slavlje.

U propovjedi mons. Bogdana poučeni smo o načinu postizanja svetosti, činjenjem dobrih djela, pomaganju jedni drugima, širenju ljubavi i mira prema bližnjima, a uzor nam može biti sv. Nikola biskup.

Naglasio je da je u svakom zvanju i pozivu potrebno izgrađivati i njegovati savjest koja se temelji na Božjim vrijednostima utemeljenima na izvorima Evanđelja, Božje Riječi. Crkva nam daje jasna i konkretna sredstva po kojima se Krist i danas može roditi i nastaniti u srcima vjernika. Živjeti iz žive vjere svoju povezanost i prijateljstvo s Bogom – zaključuje homiliju mons. Bogdan.

Domaći župnik vlč. Marijan Culjak istaknuo je dobru suradnju s Policijskom upravom i kapelanom Brankom te mu zahvalio na ljubavi koju imate za sve djelatnike jer tako i svima nama osiguravate miran suživot, neka vam Bog po zagovoru sv. Nikole biskupa podari da odgovorno i profesionalno izvršavate svoje poslanje na korist našega društva i na sve veću slavu Božju.

Misi i molitvi za pokojne ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP –a u Zaboku nazočili su savjetnik ministra Vladimir Faber, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Darko Car, Josip Bukvić ispred Ravnateljstva policije i zamjenik načelnika policijske uprave Robert Pavić te brojni djelatnici Policijske Uprave, obitelji poginulih hrvatskih redarstvenika,  gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović sa zamjenikom Brankom Varjačićem, predsjednik zabočkog Gradskog vijeća Žarko Ivančić i mnogi drugi gosti i uzvanici te župljani župe sv. Jelene Križarice.

Molitvu je predvodio vojni biskup Jure Bogdan uz prisustvo zagorskog policijskog kapelana Branka Čaglja.

Na misnom slavlju i molitvi za prigodnu glazbu pobrinula se policijska klapa sv. Mihovil.

Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda