Sretan Božić

Dragi župljani! Božićna radosna vijest – Rodio vam se Spasitelj – Krist, Gospodin – daleko nadilazi sve naše medijske svakodnevne i izvanredne vijesti. Betlehemski događaj radosna je vijest da nismo sami. Nismo izgubljeni u prostranstvima svemira, niti smo rezultat slučajnosti u vrtlogu kaosa bez cilja i smisla. Betlehemsko Dijete svjedoči nam o Bogu ljubavi i dobrote. Bog nas ima u svome srcu, Bog koji je budućnost čovjeka.

U ovom malenom Djetetu Bog nam dariva trajno ogledalo čovjekoljublja, mjeru i kriterij čovjeka i čovještva. Božje čovjekoljublje znači Božji zagrljaj i toplinu roditeljima i djeci, radost i utjehu osamljenima i bolesnima, svjetlo u poteškoćama i nevoljama, snagu u slabostima i kušnjama. Radosna je to vijest za sve ljude: pravednike i grešnike. Božje čovjekoljublje obnavlja potamnjelu sliku čovjeka i obogaćuje sliku Božju u nama. Njegova prisutnost oživljava našu dušu i srce te uspostavlja narušene odnose među nama.

Prihvatimo, drage sestre i draga braćo, ovu radosnu vijest o Božjem čovjekoljublju posebno u godini koja dolazi, a koja će nam očito biti obilježena stvarnošću bolesti. U duhu ovoga razmišljanja te u svjetlu ovoga Otajstva, želim zahvaliti svima, obiteljima i pojedincima, koji su na duhovni ili materijalni način kroz proteklu godinu ugrađivali sebe, svoju dobrotu, žrtve i odricanja u rast naše župne zajednice i obnovu naših prostora.

Dragi župljani, sestre i braćo, zahvaljujući na svemu zahvaljujem i na toplom prijmu u vašim domovima prigodom blagoslova obitelji. Uz zahvale naravno i dobre želje: U svoje ime, u ime vlč. Marijana, u ime članova Župnoga pastoralnog i Župnoga ekonomskog vijeća te članova župnoga Caritasa, svima želim sretan i radostan Božić te blagoslovljenu novu 2022. godinu!