Susret kardinala Pietra Parolina s članovima Hrvatske biskupske konferencije

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, nakon što je u utorak, 15. rujna razgledao splitsku prvostolnicu i Riznicu katedrale, susreo se u Splitu s hrvatskim biskupima članovima Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Državni tajnik Svete Stolice sudjelovao je, s članovima Hrvatske biskupske konferencije, na izvanrednom zasjedanju sabora HBK održanom pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Duhovnom centru Oaza sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu.


Na zasjedanju je, između ostalog, izabran novi generalni tajnik HBK jer je dosadašnji generalni tajnik mons. Petar Palić imenovan za mostarsko duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko mrkanske i Hvarske biskupije. Za generalnog tajnika izabran je svećenik Varaždinske biskupije docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju istoga sveučilišta dr. Krunoslav Novak.

Kardinal Parolin danas će, u srijedu 16. rujna, u crkvi Svete Obitelji u Solinu zarediti za biskupa mons. Antu Jozića./ IKA