Upisi u Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu

Prijatelju,
na tvoja vrata kucaju prve životne odluke! Kojim putem krenuti? Koju srednju školu izabrati? Osjećaš li možda da je na vrata tvojega srca pokucao Isus? Ne boj se! Čast je da se Isusov pogled među milijunima zaustavio baš na tebi! Ako želiš dođi, pridruži nam se! Život, molitva i zajedništvo u našoj sjemenišnoj obitelji pomoći će ti da otvoriš vrata Isusu i da odgovoriš na Njegov poziv: Da budeš sretan!

Podaci za upis

Upisi u Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu bit će 02., 03., 04. te 05. lipnja 2020. godine, od 9.00 do 17.00 sati u rektoratu Sjemeništa. Kandidati za upis dolaze u pratnji župnika te jednog od roditelja. Svoj dolazak nam unaprijed možete najaviti na broj mobitela 098/649 331 (rektor Matija Pavlaković). Također za sva ostala pitanja možete se obratiti rektoru.

Dokumenti potrebni za upis u Sjemenište su:

1. Izvornici školskih svjedodžbi (originali) 5. – 8. razreda. Za upis u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju boduju se ocjene 7. i 8. razreda iz predmeta: hrvatski jezik, matematika, geografija, povijest, strani jezik, biologija (ili latinski) te završne ocjene 5. – 8. razreda. Upisi se vrše prema najnovijim odredbama Ministarstva. Kao prvi izbor e-upisa (putem Interneta) potrebno je naznačiti Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu, a kao drugi izbor potrebno je naznačiti Tehnička škola u Zagrebu. Minimalni bodovni prag za sjemeništarce je 56 (Tehnička škola Zagreb) a 65 (Nadbiskupska klasična gimnazija) bodova.
2. OIB ili JMBG
3. Vlastoručna molba (opisati zašto želim u sjemenište)
4. Preporuka župnika
5. Krsni list
6. 2 fotografije (veličine za osobne dokumente)
7. Izjava roditelja kojom potvrđuju da su suglasni da njihov sin boravi u Sjemeništu te da prihvaćaju pravila života i ponašanja u Sjemeništu.
8. Liječnička svjedodžba ili potvrda (opće medicine) o zdravstvenom stanju koje ne priječi put prema svećeništvu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=iBsY6Y0KPp0&feature=emb_logo