Uvođenje u službu novog kapelana PU Krapinsko-zagorske

U zabočkoj Župnoj crkvi Svete Jelene Križarice, danas je održano svečano misno slavlje te uvođenje u službu novog kapelana PU krapinsko – zagorske don Branka Čaglja koji je dekretom Vojnog ordinarijata imenovan kapelanom Policijske kapelanije Sv. Nikole biskupa, sa svim pravima župnika, do opoziva. Na početku okupljenima se obratio načelnik Darko Car koji je zahvalio p. Zrinku Nikoliću za njegovo djelovanje u PU i za trag dobrote, bliskosti i jednostavnosti te ljubavi za druge te poželio dobrodošlicu novom kapelanu.

 

Domaći župnik Marijan Culjak zahvalio je također p. Zrinku na pomoći u župi i svećeničkom služenju a novom kapelanu don. Branku zaželio dobrodošlicu te ga ohrabrio poticajnim riječima da po svojoj službi i po svome poslanju bude lice Božje među vama i za nas župljane na čijem području će djelovati.  Misnom slavlju  uz načelnika prisustvovali su njegovi suradnici, policijski djelatnici i župljani župe sv. Jelene Križarice. 

Branko Čagelj, podrijetlom je iz župe Bistrica kraj Uskoplja, sin pok. Perice Čagelja (preminuo 2006. godine) i Ivke rođ. Gavrić, rođen  6. siječnja 1983. godine u Bugojnu, u obitelji sa šestero djece.

Kršten je u župnoj crkvi sv. Male Terezije u Bistrici. Uslijed ratnih događanja obitelj je 1993. godine bila prisiljena napustiti rodno mjesto. Najprije su se nastanili u Staroj Mokošici, potom Gružu i onda u Orašcu pokraj Dubrovnika. Srednju komercijalističko-ekonomsku školu smjer komercijalista završio je u Dubrovniku (tri godine) i posljednju godinu u Splitu. Nakon radnog iskustva odlučio se za svećeništvo. Filozofsko-teološki studij završio je na Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove u Zagrebu 2017. godine. Službe lektorata i akolitata primio je u Družbi Isusovoj čiji je član bio pet godina. Posljednje tri godine formacije boravio je u odgojnoj ustanovi kod karmelićana u Remetama u Zagrebu kao bogoslov Vojnog ordinarijata.

Pripremio:   Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije