Žive jaslice u župi Veliko Trgovišće

Bethlemski ugođaj uprizorenja živih jaslica održao se prošle godine po prvi puta u Velikom Trgovišću na inicijativu župnika Josipa Čuliga.

Ovako je to izgledalo prošle godine 

Tako će Veliko Trgovišće i ove godine od 26. i 27. prosinca ponovno postati mjesto ‘Živih jaslica’ u sklopu kojeg će se kod Župne crkve Blažene Djevice Marije od sedam žalosti održati bogati program uz prikaz Isusova rođenja u štalici i njegovih prvih trenutaka života u Betlehemu, kao i prikaz svete obitelji, mudraca, pastira te domaćih životinja i ovaj puta zahvaljujući suradnji župnika, Općine Velike Trgovišće s načelnikom Robertom Grebličkim i njegovim suradnicima, Turističkom zajednicom općina Tuhelj, grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće ali i brojnim obiteljima iz župe, mladima i djecom koji će sve posjetitelje kroz te dane vratiti u povijest Isusovoga rođenja.

 Vrijeme održavanja živih jaslica je iza Misa u 17 sati uz mnogobrojna iznenađenja, a izdvajamo prigodni duhovni koncert Alana Hržice 26. prosinaca u sklopu kojeg vas očekuje bogat božićni sajam i ugođaj sva dva dana.

Župnik vlč Čulig poziva sve ljude dobre volje da dođu na ovaj prikaz Živih Jaslica kako bi svi zajedno poboljšali svoj život u ljubavi, radosti i miru.

U nastavku Vam pogledajte  video čestitku vlč. Čuliga koju su snimili Marina Kanceljak Buhin i Karlo Mitok za ove dane koji su pred nama.

Čestitka vlč. josip Čulig

Darko Fiket promotor mladih Zagorskog arhiđakonata