Biskup Pozaić predvodio prvu misu Zornicu

Biskup Pozaić ohrabrio vjernike na aktivno sudjelovanje na misama zornicama kroz ovo došašće

“Danas zapisujemo program za iduća četiri tjedna”

Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća prvu misu zornicu u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjaka. Ovom svetom Misom Zornicom započinjemo posebno drago vrijeme liturgijske godine, vrijeme došašća – koje će nas ispunjati i nositi velikom nadom, i donijeti radost Božića. Idemo          ranom zorom: radosno i ponosno.  U homiliji biskup ističe: Mi hodočastimo poput svetih Kraljeva-Mudraca, za Zvijezdom vodiljom. Mi tražimo Isusa, Mariju i Josipa. Već odzvanjaju radosne pjesme:  ‘Već se bliži vrijeme blago’.  

Danas zapisujemo program za iduća četiri tjedna.   I pitamo se: Što je moj plan i program? Što želim ukloniti iz mog života, a što nova zasaditi u moj život? Koje ću darove donijeti Isusu pred jaslice? Došašće je sadašnji čas, ne neki sutrašnji dan; došašće je danas, sada -ne kasnije.

20161127_063233

Da, to je ovaj – naš čas ovoga dana: ova Zornica. I nismo ovdje samo u vlastito ime, u ime neke sebičnosti; ovdje smo u ime ljubavi za radost i nadu naših obitelji, ove župe, svega roda Hrvata, i cijelog čovječanstva.  Neka svima nama ovih budućih dana, živo gore i trepere, svjećice adventskog vjenčića: i u domu i u našim srcima – zaključuje homiliju mons. Pozaić.

Ove godine, glavna molitvena nakana je za blagoslov sinodskih zasjedanja i rad Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije kako bi ona bila novi poticaj obnovi mjesne Crkve, kao i naš odgovor na poticaje Duha Svetoga, a na kraju misnoga slavlja zajedno smo izmolili molitvu za Sinodu.  Kao i dosadašnjih godina, tiskane su i prigodne sličice s poticajnim mislima za svaki dan Došašća, a koje će se dijeliti onima koji će sudjelovati na Zornicama.

Župnik Marijan zahvalio je biskupu Pozaiću na riječima ohrabrenja te svim župljanima koji su se okupili na proslavi prve mise zornice.

Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda