Press "Enter" to skip to content

Godišnje župno klanjanje pred Presvetim

Kao jedno od mjesta gdje se sveti Valentin posebno slavi je i naša župa sv. Jelene Križarice u čijoj se župnoj crkvi nalazi oltar sv. Valentina, a na molitvu u župnu crkvu vjernici dolaze cijelog dana iz susjedstva i župe. Sama proslava blagdana i župno proštenje održat će se u srijedu 14. veljače misnim slavljima u 07.30,  10.00  i 18.00 sati.

Misno slavlje u 10 sati predslaviti će vlč. Josip Čulig, župnik župe Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću u zajedništvu svećenika iz dekanata i domaćeg župnika Marijana Culjaka. Ujedno će se i proslaviti godišnje klanjanje kada naša župa u ime čitave Nadbiskupije klanja se i moli pred Presvetim. Izlaganje Presvetog bit će nakon jutarnje mise od 8.30 sati do mise u 10 sati i nakon središnjeg misnog slavlja sat vremena te poslijepodne od 17 sati do 18 sati nakon kojeg slijedi misno slavlje i obred pepeljenja.

Dobro je da kao vjernici ne zaboravimo da toga dana naša župa ‘kleči’ pred Euharistijskim Isusom u ime cijele naše Nadbiskupije. Zato će biti poželjno da pojedinci i obitelji s djecom nađu neko vrijeme za zahvalni, prosni pohod i poklon Isusu.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije