Poticaj župljanima i mladima za Susret Hrvatske Katoličke Mladeži u Zagrebu

Dragi župljani, naša Zagrebačka nadbiskupija domaćin je jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu. Više od 30 000 mladih katolika iz Hrvatske i inozemstva boravit će u našem gradu i nadbiskupiji.

Pozivamo vas da u svoj dom primite na spavanje mlade koji će doći na ovaj Susret. Otvorite im vrata svoga doma i svojega srca!

Dio mladih u naš kraj, u župe Krapinskog Dekanata bi došao u subotu, 9. svibnja 2020, smjestili se i upoznali s vama, a naši volonteri i mladi iz župe bi za njih pripremili prigodni program. U nedjelju, 10. svibnja 2020., nakon prijepodnevne svete Mise koja će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, mladi će se uputiti svojim kućama.

U letku koji su svi vjernici dobili stoji da postoji mogućnost da mladi dođu u petak 8. svibnja, stoga pozivamo sve vjernike da ih prime na dva noćenja. Također, u letku je navedeno kako će mladi u subotu prijepodne i poslijepodne boraviti u Zagrebu, na katehezama i na programu, a ukoliko ne dolaze u petak – u župe smještaja dolaze tek u subotu navečer. Molimo vas da potaknete župljane da prime mlade na dva noćenja, kao što i stoji u informacijama.

Mladima nije potrebno mnogo – tek mjesto za spavanje i mjesto za stolom. Ukoliko je potrebno mladi mogu ponijeti i vreće za spavanje. Mladima bi domaćini trebali osigurati večeru u subotu te doručak u nedjelju.

Još jednom vas molim i pozivam da ugostite naše mlade u svojim domovima, jer bez vas ovaj susret neće biti moguć. Mladi su naša budućnost i snaga, otvorimo im vrata svojih srca i domova.

Tko želi i može primiti mlade u svoj dom, a vjerujem da će vas biti mnogo, jer smo poznati kao dobri domaćini, neka se javi u sakristiju ili Darku Fiketu  – ispunit ćemo zajednički prijavnicu za domaćinstvo i dobit će te sve informacije – možete primiti dvoje ili više mladih. Prijavnicu za domaćinstvo već ste dobili prilikom misnih slavlja a nju također možete već kod kuće ispuniti i donijeti u sakristiju. Prijave bi trebale biti gotove do 25. 1. 2020. godine. Odazovimo se!

Pozivam mlade naše župe da se uključe među volontere za Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu. Pripreme za dolazak i smještaj mladih te odvijanje programa zahtijevat će puno truda i nesebičnog zalaganja u župi. Bez vas mladih volontera organizacija ovog susreta je nemoguća, stoga vas dragi mladi potičem da se prijavite za volontere, jer ovo je jedan važan i velik događaj za naš grad i nadbiskupiju. Upute za prijavu za volontere možete dobiti kod Darka Fiketa , a prijaviti se možete i na internet stranici pastorala mladih naše nadbiskupije. Prijave za volontere traju do 31. 1. 2020. Odazovimo se!