Preporuka župnika za ovo vrijeme pandemije

Dragi župljani s obzirom na ozbiljnost situacije, preporuke mjerodavnih vlasti i stručnih službi i od naše Nadbiskupije do daljnjega svete mise će biti bez puka.

Mise se ne otkazuju, i dalje će se služiti „žrtva našega pomirenja … za mir i spasenje svega svijeta”, samo bez prisutnosti naroda.

Nakane koje ste upisivali svih ovih dana bit će odslužene kako danas tako i u narednom razdoblju.

Crkva će biti otvorena svaki dan od 8 do 18 sati za osobnu molitvu i pobožnost ali se treba pridržavati propisa državnih i crkvenih vlasti da ne bude više od petero vjernika u isto vrijeme u crkvi te da se izbjegavaju svi kontakti.

Podsjećam kako se i dalje nalazimo u korizmenom vremenu u kojem se čitava Crkva „sjedinjuje s Isusovim otajstvom kušnje u pustinji” (KKC 540). Život vjere ne prestaje, nego ćemo ga produbljivati u skladu s prilikama, a Božja milost će već naći put da okrijepi naše duše.

Ovaj virus nije Božja kazna nego poziv da se što više i što dublje okrenemo onome koji je naš Put, Istina i Život, onome koji nije samo liječnik duše nego i tijela. Naša molitva neka bude žarka i iskrena u poniznosti srca jer Gospodin neće prezreti molitve ni žrtve pravednika. On sam hita da nas spasi! Pružena nam je prigoda da se unutar obitelji više povežemo, više zbližimo i u zajedništvu molitve isprosimo potrebne milosti. Nemojmo propustiti ovaj milosni čas!

Za potrebne savjete uvijek se možete obratiti Vašem župniku na broj mobitela 098/ 913 90 14.

Ostanimo postojani u molitvi i vjeri „čekajući blaženu nadu: dolazak spasitelja našega Isusa Krista!”  

Župnik Marijan Culjak