U prošteništu Majke Božje Jeruzalemske u Krapini održano 53. vozočašće u organizaciji Glasa Koncila

U nedjelju 7. lipnja 2020. godine na svetkovinu Presvetog Trojstva u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske u Krapini održano je 53. vozočašće u organizaciji Glasa Koncila koje ima najdulju tradiciju organiziranja blagoslova vozila i vozača u Hrvatskoj. Svečano misno slavlje predvodio je preč. mr. Tomislav Hačko, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, u prisustvu organizatora Vozočašća mons. Ivana Miklenića te domaćeg župnika i domaćina, preč. Davora Štuljana, krapinskog župnika.U homiliji vlč. Tomislav je rječito približio nedjeljna čitanja, a poseban naglasak stavio je na štovanje Trojedinoga Boga s kojim svakodnevno “vozočastimo” u život vječni.  Mnogobrojnim okupljenim hodočasnicima na poseban je način približio važnost prisustva Duha Svetoga svaki put kad sjedamo u naša vozila te preporučio da kao vjernici budemo uzorni i pažljivi sudionici u prometu.

Na samom kraju svete Mise prigodnim riječima se obratio i mons. Miklenić te u molitvi zazvao milost Božju za sve stradale u prometu zamolivši Majku Božju Jeruzalemsku u čijem se svetištu već toliki niz godina okupljaju vozačice i vozači iz mnogih krajeva za njezin moćni zagovor. Mons. Miklenić posebno je zahvalio domaćem župniku vlč. Davoru na spremnost u nastavku održavanja ovog prekrasnog događaja za cijelu Crkvu u Hrvatskoj.

Uslijedilo je izvlačenje bogatih nagrada koje je i ovaj put osigurao organizator, a pet najsretnijih dobitnika ponijelo je u svoje domove vrijedna izdanja najnovijih naslova koje donosi Glas Koncila. 

Nakon završnog misnog slavlja vjernici su se uputili do svojih vozila kako bi primili blagoslov na sebe i na svoja vozila.


Zlatko Erdelja,
medijsku župni suradnik