Započela trodnevna duhovna obnova

„Odbacimo zlo a izaberimo dobro“

Kao priprava za blagdansku proslavu svete Jelene Križarice koja je nebeska zaštitnica Župe i Grada u našoj župnoj crkvi započela je trodnevna duhova koju predvodi pater Zvonko Vlah, superior Rezidencije Družbe Isusove u Opatiji i nacionalni tajnik Apostolata Molitve u Hrvatskoj.

Prvi dan, u četvrtak, duhovna je obnova započela klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu te nakon toga svetom misom. Na početku mise župnik Marijan Culjak pozdravio je voditelja duhovne obnove p. Zvonka Vlaha.

Vjernici su mogli čuti nadahnutu i vrlo sugestivnu propovijed i pridružiti se molitvi za duhovnu obnovu i rast naše župe, hrvatskog naroda i čitavog svijeta. U svojoj je homiliji p. Zvonko protumačio ulomak iz Markova evanđelja rekavši im kako svatko od nas ima nešto što ga priječi da bude potpuno Isusov učenik, njemu blizu.

1 dan obnove zabok

Evanđelist Marko kaže da ako nas ruka ili noga sablažnjavaju da ih odsjećemo jer je bolje sakatu i hromu ući u život, nego s obje ruke i noge biti bačen u pakao. Ili ako nas oko sablažnjava da ga iskopamo jer je bolje jednooku ući u kraljevstvo Božje, nego s oba oka biti bačen u pakao. Ponekad nam je možda potrebno “duhovno” presađivanje organa. Da postanemo bolji, čovječniji, pošteniji i pravedniji.

1 dan obnove zabok a

Kako je naglasio pater Zvonko, svaki pravi Isusov učenik pun je djelotvorne vjere i ljubavi, spreman da bude svjetlo koje rasvjetljuje put i sol koja čuva od “pokvarljivosti”.

 Darko Fiket župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije